Stora voljären
Sparvisvoljären
Innevoljären

 

 

 

 

Voljärerna

Hos oss tror vi på att skapa en stimulerande miljö för våra fåglar. Därför lever alla i voljärer med både inne- och utomhusdel.

Den största tiden av året väljer fåglarna själva när de vill gå ut och in, de flesta går ut på dagen och in på natten. På sommaren när det är varmt även om nätterna stänger vi till innevoljären så alla är ute lapar solljs hela dygnet.

I voljärerna har vi mycket leksaker, träd, foderstationer och i träden hänger vi upp blad och örter för att efterlikna hur de äter i naturen. Men vi har också tänkt på flygutrymmet så de kan sträcka vingarna ordentligt. Vår blandvoljär är 6 meter lång och 3 meter bred, helt ok flyglängd säger våra flaxglada invånare!

Våra sparvpapegojor som inte riktigt går ihop med andra arter, arten är lite aggressiva av sig, har en egen voljär. Lite mindre men fortfarande mycket uppskattad. Så de går också ut fast åt andra hållet från fågelhuset =)

Fågelhuset
I fågelhuset har vi en stor voljär som tillhör den stora utomhusvoljären. Där har vi inte mycket leksaker men en del träd och grenar. Tanken vi har är att man går ut när man vill leka. Men också här serveras mat och vatten.
Där finns också sparvpapegojornas mindre voljär där de äter och sover.
Och diverse häckburar förstås. Alla fåglar som häckar hos oss blir åtskillda från flocken så de får lugn och ro, rätt foder och mer kontroller.

I taket i fågelhuset har vi speciella fågellysrör som ger dem full-spectrum belysning, och en ljusslinga för nattbelysning, båda på timer och fuktigheten i fågelhuset regleras med en automatisk frånluftsfläkt.