Undulater 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ungar från vår uppfödning

Vi föder också upp undulatungar i liten skala. Det gör vi för att det är kul, för att fåglarna mår bra av uppfödningsbestyren och för att i viss mån finansiera vår verksamhet.

Jag har varit undulatuppfödare i mer än 12 år nu och lär mig fortfarande massor!

Alla våra ungar är ringmärkta och uppfödningsbevis, skötselråd och matpaket för första tiden medföljer. Mer om vad som ingår kan du läsa om i högerspalten.

Alla som köper fåglar av oss får skriva på ett avtal. Där förbinder man sig bl.a. att följa L80, (De lagar som reglerar husdjurens skötsel, burstorlekar, sällskap och miljö.) och att man är införstådd med att ingen fågel får hållas ensam. (De måste ha minst en artfrände och det står också i L80 - en kanonlag!).
I avtalet förbinder man sig också att höra av sig till oss i första hand vid ev. senare omplacering, så vi får chans att ta hem vår fågel igen.

Under uppväxten hanterar vi ungarna mycket för att vänja dem vid umgänge med människor. På det viset är ungarna redan handvana när de flyttar till sina nya hem.
De är vana vid en stor variation av föda varav en stor del kommer från våra egna odlingar, våra ungar äter nästan alltid hellre örter än hirskolv.

Under hela uppväxten fotar vi ungarna, från ägg till fullfjädrad, och bilderna presenteras bl.a. på UndulatPortalen.se - du som köpare får bilderna på cd.

Trygghet
En av de stora fördelarna vi erbjuder våra köpare är en livslång support. Om fågeln blir sjuk, du inte vet hur du ska träna, ni får problem i familjen etc så kan du alltid maila eller ringa oss. Vi kommer gärna med råd och hjälp!
Om ni av någon anledning inte kan ha kvar en unge ni köpt från oss tar vi alltid tillbaks den - vi vill alltid veta var våra ungar finns och att de har det bra.

När vi väljer ut vilka par som ska få häcka tänker vi mycket på deras genetiska förutsättningar. Det ska vara fåglar med ett fint lynne och god hälsa som vi tror kan trivas bra som sällskapsfåglar i våra hem.
Linjer där vi ser tendenser till kort livslängd, nervositet eller aggression väljer vi bort och vi inavlar aldrig.

Vi säljer inte fåglar som avses vara ensamfåglar - de är flockdjur och behöver vara minst två! Att köpa en i taget med en kort tids mellanrum går bra, liksom att köpa en vän om en eller fler artfränder redan finns i hushållet.

Om du är intresserad av en unge av en viss art kan du maila och stå på väntlista, du får då välja unge efter ditt könummer och kan komma med speciella önskemål om du har några sådana.

Till vänster under respektive art kan du läsa om ev. häckplaner som är på gång och se bilder från tidigare häckningar.

Vi har tidigare haft zebrafinkar men har nu valt att sluta med dem eftersom det är svårt att garantera deras säkerhet i blandvoljärer. Med andra ord kommer vi inte att få några fler zebrafinksbebisar som det ser ut just nu.

 

Är det viktigt för dig vilket kön din unge har? Nu kan vi erbjuda DNA-könstest för bara 100 kr!

Har du frågor eller vill stå på väntlista, maila oss!

mail@vildaparadis.se

 

 

 

 

 

Det här ingår

Ringmärkning
Uppfödningsbevis
Skötselråd
Stamtavla
Köpeavtal med bl.a. 7 dagars ångerrätt

En cd-skiva med bilder från uppväxten
Ett litet matpaket
Hjälp och stöd under hela fågelns liv

Möjlighet att återlämna fågeln om något skulle
hända så man inte kan ha kvar den
En skiva med bilder från uppväxten medföljer varje unge